Αποστολή εξετελέσθη… το παιδικό δωμάτιο ολοκληρώθηκε!

KIDS ROOM… MISSION ACCOMPLISHED!!

παιδικό δωμάτιο

Αποστολή εξετελέσθη… το παιδικό δωμάτιο ολοκληρώθηκε!

Χρησιμοποιήθηκαν οικολογικά χρώματα βάσεως νερού που έχουν ελάχιστη περιεκτικότητα σε «Πτητικές Οργανικές Ενώσεις», κατάλληλα για παιδικό δωμάτιο.

Το χρώμα παίζει σημαντικό ρόλο στην ψυχολογία του μωρού και των γονιών καθώς περνάνε αρκετό χρόνο σε αυτό το χώρο. Η έκθεση σε συγκεκριμένα χρώματα μπορεί να επηρεάσει τη διάθεσή μας, να βελτιώσει τις συνθήκες ύπνου, να βοηθήσει στη συγκέντρωση, να οργανώσει καλύτερα το κομμάτι της μνήμης.

Θα χωρίσουμε τα χρώματα σε θερμά και ψυχρά.

Θερμά ορίζονται τα πιο γήινα χρώματα, το κόκκινο, το κίτρινο, το πορτοκαλί.. Η έκθεση σε θερμά χρώματα ενεργοποιεί τη διάθεση για αθλητική δραστηριότητα. Είναι έντονα και διεγείρουν το μυαλό, το σώμα και τροφοδοτούν με ζωηρή διάθεση.

Ψυχρά ορίζονται τα χρώματα του ουρανού και της φύσης. Αυτά είναι συνδεδεμένα με μια πιο ονειροπόλα διάθεση.. Οι ανοιχτές τους αποχρώσεις επιδρούν στο να γίνει η ατμόσφαιρα πιο ήπια και ήρεμη, ενώ οι σκουρότερες εντείνουν μελαγχολικά συναισθήματα. Κατά κανόνα επιλέγουμε παλ αποχρώσεις του πράσινου, του μπλε και του μοβ για το σύνολο του χώρου, και την έντονη για ένα μόνο στοιχείο. Επιδιώκουμε έτσι να καταστείλουμε αισθήματα άγχους, και επιθετικότητας, και να εντείνουμε την πνευματική και σωματική ηρεμία, καθώς και την συγκέντρωση.

Ποια χρώματα βοηθάνε το παιδί στην ανάγνωση;

Σύμφωνα με μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Κέρτιν…σχετικά με το ποιο χρώμα δωματίου θα μπορούσε φέρει υψηλότερα αποτελέσματα στις εξετάσεις τους και τις επιδόσεις των μαθητών, το κόκκινο, το κίτρινο, αλλά και το μπλε χρώμα στους τοίχους ενισχύουν τη συγκέντρωση κατά τη μελέτη.

Οι φοιτητές που έλαβαν μέρος στο πείραμα αντιθέτως, δήλωσαν αρχικά ότι προτιμούν να μελετούν σε δωμάτια βαμμένα σε παστέλ αποχρώσεις, καθώς νιώθουν πιο χαλαροί. Μελετούν όμως καλύτερα σε έντονα βαμμένους χώρους με κόκκινες και κίτρινες αποχρώσεις. Όταν οι μαθητές περιστοιχίζονταν από ζωηρές αποχρώσεις, τα αποτελέσματα στα τεστ κατανόησης ήταν υψηλότερα σε σύγκριση με τα αποτελέσματά τους όταν βρίσκονταν σε δωμάτια, που ήταν βαμμένα σε παλ αποχρώσεις του μπλε, του κίτρινου και του κόκκινου ή σε έντονες αποχρώσεις του μπλε.

Για οποιαδήποτε βοήθεια στην επιλογή χρωμάτων για το δικό σας χώρο, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ : http://www.civilandsurvey.gr/epikinonia/

> Βρέιτε μας στο Youtube εδώ!!

Δείτε επίσης : Ποια είναι η ιδανική υγρασία σε ένα σπίτι; Πως να μειώσετε τα επίπεδα υγρασίας στο σπίτι σας!